Restaurants in de buurt...

restaurante Oustau
Restaurante Oustau

Restaurante Oustau - Altea

​​​​​​​

Als u voor de kerk staat, boven in het oude Altea, ligt dit restaurant in de straat aan uw rechterkant. Gezellig interieur, zeer lekker eten, zeer mooie locatie en toffe (meertalige) bediening. Vraag bij de reservatie een plaats op het terras. Gemiddelde tot duurdere prijsklasse. Toch zeker eens doen!

Open: alle dagen in juli en augustus, van 19:00 tot 24:00. Andere maanden van dinsdag tot zondag, gesloten op maandag. Zeker reserveren!

Calle Mayor, 5.   Tel. +34.96.584.20.78     

https://www.oustau.com/english  Tripadvisor en Facebook

Het is wel al lang geleden dat we hier waren, dus zijn we niet meer zeker of het nog altijd even goed is.​​​​​​​

image-placeholder.png
Restaurante Paladar

Restaurante Paladar - Altea

​​​​

Wij waren hier op een zonnige zondag in mei. Aangenaam terrasje met zicht op het nieuwe keienstrand van Altea. We namen verschillende tapas, zeer lekker en origineel. Vraag aan de sympathieke kok wat hij aanbeveelt, dan zit je zeker niet verkeerd! De porties zijn groot genoeg om 1 "ración" te nemen voor 4 personen, je kan altijd bijbestellen indien je nog honger hebt. Dat is het leuke aan "tapas" eten. Echt een aanrader, hoewel de prijzen wel wat duurder zijn! Binnen hebben zij ook enkele gezellige tafels indien het slecht weer moest zijn :-)

Parkeer op de parking aan het water en wandel dan helemaal terug richting Calpe over de wandeldijk., of zoek een plaats in de buurt.

Adres: Paseo del Mediterraneo, 3 - Altea   +34 966 88 03 49 

Open maandag tot zaterdag 11:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00. Zondag van 11:00 tot 16:00. Dit zijn wel de huidige winteruren, kijk op hun Facebook ​​​​​​​voor de juiste openingsuren.

casa del maco terras
Casa Del Maco

Casa Del Maco **** - Benissa


Zeer fijn restaurant in een prachtig kader!
Niet alleen is het kader hier prachtig, de Belgische Barbara heeft een zeer goede kok, de bediening en de verzorging is prima, de prijzen zijn ook zeer redelijk voor een dergelijke keuken! Echt de moeite waard. 
Kom je van Benissa op de N332: ongeveer 6 km buiten Benissa aan de eerste grote rotonde, 2 x rechts aanhouden . Op Google maps is het reeds aangepast. Volg verder de zwarte wegwijzers.
Zeker reserveren! Gesloten op dinsdag. Een gastronomisch LUNCHMENU voor slechts € 25 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag (behalve van 1 juli t.e.m. 31 augustus).
Hun grotere (keuze)menu voor 's middags of 's avonds betaal je 45 €.
Voor de andere openingsuren, best even kijken op hun website, tabblad "restaurant" Tel: 965.73.28.42  of gsm: 699.069.926.  www.casadelmaco.com​​​​​​​    Hun Facebook
cuina de dos Benissa
Restaurante Cuina De Dos

Restaurante Cuina De Dos - Benissa

​​​​​​​

In het pand waar daarvoor enkele jaren het restaurant Menjars i Vins was, is nu tot onze grote blijdschap een nieuw restaurant gekomen. 

Omdat de eigenaar daarvoor een goed restaurant had in Teulada, was dit restaurantje in Benissa van begin af aan een succes. Ze hebben een kleine kaart, maar vraag ook naar de suggesties, "las sugerencias". Heerlijk eten, zeer vriendelijke bediening door lieftallige dames, zoals Anna en Lourdes. Naar ik las hebben ze nu ook een degustatiemenu. Kijk op hun Facebook voor meer inlichtingen.

Wel reserveren, zeker s'middags, maar ook voor s'avonds is dat geen overbodige luxe. Voor de ligging, midden in het dorp van Benissa, kijk je best even op Tripadvisor of Facebook. Calle San Nicolás, 6 (Carrer Sant Nicolau, 6) 03720, Benissa, Spanje   +34 965 73 07 89.                   Hun openingsuren: 13:00 - 16:00, 19:30 - 0:00

Gesloten: zondagavond, ganse maandag en dinsdagavond.​​​​​​​​​​​​​​

la raspa bar benissa
La Raspa Bar

La Raspa Bar - Benissa


Op de Plaza over de parking en de kathedraal gelegen.
Bar met tapas en lekkere coctails.
Alle dagen open vanaf 9:00 doorlopend tot 23:45 Wel op zondag gesloten. We waren hier al voor een drankje met tapas, maar binnenkort gaan we zeker nog eens terug voor tapas en meer. 
Zij omschrijven hun zaak op Facebook als volgt:
Een gezellige en vertrouwde bar waar u kunt genieten van onze zelfgemaakte tapas, verse vis en zeevruchten van de dag. Zeer goede sfeer en een aantal uitgewerkte premium gin's.
Padre Andres, 5 Benissa  Bellen +34 965 73 06 13

el temple benidoleig
El Temple

Gastrotaberna El Temple - Benidoleig


In het achterland van Denia, in Benidoleig, kwam ik dit kleine restaurantje tegen dat me ook wel L&L (leuk en Lekker) leek.
We zijn hier op een mooie middag in februari naar toe geweest op een doordeweekse dag. We waren er maar met ons 2-tjes en de dochter van de eigenaars die ook kwam lunchen, dus rust verzekerd.
Hier hebben ze ook die trendy en uiterst toffe formule van het "compartir" van tapas, het Spaanse "food sharing".
Hoewel het interieur een beetje oubollig en rommelig lijkt, is hetgeen je op het bord krijgt héél lekker. Zeker de omweg waard!
We hadden een tafeltje gekozen in de buurt van het mini keukentje, en ik kon de kok bezig zien met onze gerechtjes.
Probeer het ook eens en laat ons weten hoe jullie het vonden.​​​​​​​
​​​​​​​
image-338068-club_nautico_Calpe-c9f0f.jpg
Club Nautico Calpe

Restaurante Real Club Nautico -  Calpe


We ontdekten in februari 2015 dat dit restaurant terug zeer goed is. Nu waren we er met vrienden op een zonnige avond in oktober. Eerst hebben we enkele aperitiefjes gedronken op het prachtige terras met zicht op de jachten. Omdat het wat frisser werd zijn we daarna binnen gaan zitten voor het diner met een keuzemenu van 25 €, zonder drank. Alle 6 waren we zeer tevreden met het eten en de zeer toffe bediening! Zeebaars in zoutkorst, gefileerd aan tafel en entrecôte die zéér lekker was en perfect gebakken zoals we vroegen! Het was lang geleden dat ik nog zo'n perfect stuk vlees had gegeten. Alles vergezeld met heerlijke gebakken blokjes patat en een beetje gegrilde groenten.
Kijk op de dessertkaart ook naar de achterkant: heerlijke zelfgemaakte appelstrüdel b.v.b!!
Gelegen aan de voet van de Peñon de Ifach, met zicht op de mooie jachten en de haven.
Avda. Puerto Pesquero | 03710 Calpe-Alicante, 03710 Calpe +34 965 87 48 60
Kijk op Tripadvisor
image-338072-kanaiia_centro_calpe-c51ce.jpg
Restaurante Kanaiia Centro

Kanaiia Centro - Calpe


In het centrum van Calpe vonden we een nieuw restaurant op aanraden van vrienden.

S' middags hebben ze een menu, wat gemakkelijker is om te kiezen. S' avonds kies je dan weer van de kaart tussen allemaal zéér lekkere en origineel bereide schotels. Ben je niet zo'n grote eter neem je misschien beter enkele gerechten om te delen. Het systeem is even wennen en proeven, maar je zal hier zeker terug komen om de rest van de kaart te proberen.

Zij hebben ook zeer lekkere en betaalbare wijnen

Ondertussen hebben ze het pand ernaast erbij genomen, wat het geheel alleen maar aangenamer maakt, met een redelijk groot terras op de stoep. 

De bediening is fantastich. Doen dus!!! 

Momenteel alle dagen open. Check op Facebook of Tripadvisor hun openingstijden/dagen, want die kunnen al eens afwijken naargelang het seizoen. Reserveer zeker!  Adres: C/ Blasco Ibañez 24 - Calpe  -  Tel. 96 693 36 12

​​​​​​​

image-338084-9279-els_tomassets-c20ad.jpg
Restaurante Els Tomassets

Els Tomassets - Denia


In Els Tomassets eet je vooral een zeer origineel tapasmenu, met grote keuze uit vooral vis en zeevruchten, die een specialiteit zijn in Denia. Zeer plaatselijke keuken, zeer origineel en zeer lekker allemaal!

Gelegen in een autovrije straat midden in het centrum. We waren hier al enkele keren in de winter, ook eens met vrienden in juni, maar het is wel al enkele jaren geleden.
Ondertussen hebben zij hun zaak vergroot en totaal vernieuwd.
Calle Loreto, 35, in het oude gedeelte van Denia. Kijk op Facebook voor de ligging en meer.
Calle Loreto, 35, Denia                                       
Tel: +34 966 43 25 60
image-342125-Arrels_Denia-16790.jpg
Arrels Denia
image-342127-253468-arrels_raco_buiten-c20ad.jpg
Arrels Gata
image-342128-Arrels_Gata_en_Denia_ligging-9bf31.JPG
Ligging Arrels Denia en Gata de Gorgos

Arrels - Dénia  en  Gata de Gorgos


We waren al een keer in Arrels in Gata de Gorgos, en dat was ons heel erg meegevallen.
Nu openden zij ook een restaurant in Denia. Dat moeten we nog proberen, maar ik ben zeker dat het ook zeer goed zal zijn.
Adressen: Plaza de España, 28 te 03740 Gata de Gorgos
en  Patricio Ferrandiz, 50 te 03700 Dénia
Openingsuren:
Ma-wo-do: 19:00 tot 22:30
Vr-za-zo: 10:30 tot 13:00 en 19:00 tot 22:30, dus in principe enkel 's avonds open om er rustig te gaan eten.
Dinsdag gesloten. Tel: +34 965 757 309  
image-342137-224888-del-hierro-9bf31.jpg
Del Hierro in Jalón

Restaurante Bistro Selene - Jalón (Xaló)


In het centrum van Jalon vonden we een klein restaurantje dat buiten de kaart ook een mooi keuzemenu heeft voor 16 €. Voor de liefhebbers van Steak Tartaar, die hebben ze hier ook en volgens Wim en ook andere vrienden is die héél goed. Ze serveren hem echter wel met alleen frieten, dus proberen we volgende keer er een slaatje bij te vragen. Neem je als dessert de Crèpes Suzettes, dan komen ze die aan tafel maken. Eén van de 2 eigenaars doet de zaal, hij is wat verlegen, maar doet toch erg zijn best en is uiterst vriendelijk. De andere van het stel staat in de keuken. Wij hebben de gewoonte om altijd te reserveren, dat kan je op +34 692 73 80 16            Calle Mayor, 11  Jalon/Xaló.  Voor de ligging en meer foto's kan je kijken op Tripadvisor.​​​​​​​

image-344205-meli_melo_3.4-c20ad.jpg
Meli Melo Moraira

Meli Melo - Moraira


Sinds februari 2019 zijn hier nieuwe franssprekende Belgische eigenaars, en aan de commentaren te lezen zit het hier ook weer steeds vol en is het er lekker.

Je kan hier echte Belgische keuken verwachten, zoals beuling, grijze garnalen enz. Ook Brusselse wafels!

Bekijk de commentaren op Tripadvisor en Facebook.

Hier moeten we toch nog eens naartoe gaan!

Openingsdagen: Zondag en maandag gesloten.            di - za 12:00 - 15:00 en 19:00 - 22:00                     Carretera Moraira Calpe, 302 - Teulada

Best reserveren op: +34 965 74 40 93
image-344306-171839-Casa_Toni_2017-16790.jpg
Casa Toni - Moraira

Casa Toni - Moraira


Waar vroeger het restaurant Villa Da Vinci was, begon nu Toni zijn restaurant Casa Toni. Hij zat vroeger in een vrij donker restaurant, El Caserio, daar hadden we ook al enkele keren lekker gegeten. Maar deze ligging is een hele verbetering. Ongeveer aan Km. 2,7 als je van Moraira komt, aan je linkerkant met een grote parking voor de deur. Kijk eens op Facebook , daar vindt je meer foto’s en uitleg. Zij hebben een keuze menu van 21 € (middag menu, alles in) en 26 € (avond menu, zonder drank), zeker hun prijs waard. Volgens velen één van de beste restaurants in Moraira, hoewel Toni wel wat druk doet, Louis de Funés-stijl.

Tel: 965 745 411 Het adres: Calle Cabo San Antonio, 2,  Moraira 03724. Zondag gesloten. Web: http://www.casatonimoraira.es/

image-344309-bar_la_cabana-c51ce.jpg
Bar La Cabana

Bar La Cabana - Moraira


Zoek je een leuke bar met zicht op zee, voor een coctail of iets te eten, dan lijkt deze zaak heel geschikt. De eigenaars zijn Belgen, dus geen probleem om je verstaanbaar te maken. We waren hier al wel om een pintje te pakken, maar we komen zeker terug voor iets meer!

Hun Facebook en op Tripadvisor.

image-344313-can_pinet-e4da3.w640.JPG
Restaurante Can Pinet

Restaurante Can Pinet - Tárbena


Wil je echt typisch Spaans van de streek eten, rijdt dan op een middag eens naar Tárbena, hoog boven in de bergen. Wegwijzer vanuit Xaló: richting Alcalali rijden, dan Parcent en dan naar Tárbena. Als u boven aan het dorp bent, onmiddellijk rechts afslaan, daar is een parking. Ga dan te voet rechts van de parking en neem het meest rechtse straatje, zo’n 40 m. op uw linkerkant. Zéér vriendelijke bediening door de bazin, haar man kan je bezig zien in de open keuken. Vraag een tafeltje boven aan de keuken en de open haard in de winter. Voor de zomergasten met kinderen: er is een klein terras op de stoep, en in het rustige dorpje kan nog wel buiten gespeeld worden. 

Hun weekmenu: 13 €, in het weekend: 18 €. Gesloten op maandag.  Tel. 96 588 40 86 

Adres: Avinguda Constitució, 11, 03518 Tàrbena.  Bezoek zeker hun Facebook.

Casa Pinet, het beroemde restaurant van zijn vader in het dorp naast de kerk is er niet meer, die zit nu in Alcalali.

Onderweg kom je langs de Col De Rates met gelijknamig restaurant waar je eerst nog wat kan drinken met het prachtig panorama er gratis bij.​​​​​​​
image-9245-Sabor.jpg
Restaurante Sabor

Restaurante Sabor - Altea

​​​​​​​
​​​​​Recht over de jachthaven van Altea vindt u dit Belgisch restaurant waar u zeker eens naartoe moet gaan. Het is er altijd volzet, dus reserveren noodzakelijk.

U kan hier 's middags een zeer lekker dagmenu eten voor 18 €. Dit menu wordt elke week op dinsdag vernieuwd. Ook de kaart ziet er steeds veelbelovend uit. Je kan ze op voorhand reeds raadplegen op: http://www.restaurantesabor.com/indexNL.html           In de keuken en de zaal werkt een jonge en vriendelijke ploeg, die er alles zullen aan doen om u tevreden te stellen.  Zij sluiten op maandag en ganse maand augustus, ook enkele weken in januari.  In juli enkel open vanaf 18:00 tot 23:00. Kijk op hun website onder "contact" voor de openingsdagen.  Avenida del Puerto 22 - Altea                 tel: 96 584 32 74

image-placeholder.png
Xef Pirata

Restaurante Xef Pirata - Altea​​​​​​​

​​​​​​​
Op aanraden van onze dochter zijn we hier op een zondagmiddag komen eten met vrienden, na reservatie, wat zeker nodig is. De bar, ook restaurant, is heel klein, maar toch passen er, alleen boven al, zeker 30 gasten in. Je zit dicht bij elkaar, en het is daardoor ook een beetje Spaans luidruchtig. Maar het eten en de bediening is zo top, dat je er zeker eens naartoe moet gaan. Wij hadden het tapamenu voor 27 € met 9 kleine gangen, van het begin tot het dessert zeer lekker en origineel.
Ook een zeer toffe en jonge bediening! Met een lekker wijntje kan je dag niet meer stuk!
Op Facebook beschrijven ze hun bar: Gastrobar restaurant gecamoufleerd in de oude stad van Altea. Typische, originele en handtekening tapas, hamburgers en coctails....

Kijk ook op Tripadvisor. Adres: Calle Angel 22, 03590     

Tel. voor reservatie: +34 966 88 58 55 , maar u kan ook online reserveren op hun Tripadvisor pagina, zeer handig. Openingsuren: Alle dagen van 18:30-23:30.​​​​​​​ Wel altijd kijken op hun Facebook, het durft al eens veranderen naargelang het seizoen.

Bar Palleter
Bar Palleter

Bar Palleter - Benissa


Op de hoek van de "Plaza" in Benissa is deze bar sinds zomer 2018 overgenomen door de vorige eigenaars van "La Fonda". Wij zijn er toevallig iets gaan eten met zijn vieren, en het was allemaal héél lekker.   

Het is een bar, maar het eten is de stijl "compartir tapas" die nu erg in de mode is. Het is er meestal druk (ook veel lawaai), maar zeker het proberen waard.

 Kijk op hun Facebook voor openingsuren en evenementen! Vandaag staat er b.v.b. een uitzending van een belangrijke voetbalmatch op het menu, rustig zal het er dus niet zijn :-))

Normaal zijn ze alle dagen open, maar gesloten op woensdag.                                                                  Calle Nou, 1 Benissa Tel. 966 39 45 02                                

giro benissa
Restaurante Giró

Restaurante Giró - Benissa


Op de grote baan die door Benissa loopt, achter de hoek van het parkje La Glorieta, is al enkele jaren een restaurant open waar goede commentaren over kwamen. Maar om de één of ander reden waren we er nog niet geweest, misschien omdat het geen terras heeft. Het is daarom vooral leuk om er ’s avonds te gaan of in de winter uiteraard ook ’s middags.

Hun menu met verschillende kleine gerechten “para compartir” , daarna een hoofdgerecht naar keuze en een dessert, is héél lekker en schappelijk van prijs en hun heerlijke plaatselijke wijnen ook! Ga er wel heen met een grote honger!

’s Middags kan je er een dagmenu krijgen aan 12 € die ook lekker is als ik de commentaren op Tripadvisor lees. Kijk ook op hun Facebook voor de openingsdagen/uren. Dinsdag gesloten.

Heel vriendelijk personeel, zeker voor herhaling vatbaar. Avenida Pais Valencia 100, 03720, Benissa +34 965 73 00 48​​​​​​​

mandala beach bar benissa
Mandala Beach Bar

Mandala Beach Bar - Benissa


Aan het strandje van La Fustera, in de gelijknamige baai vonden we dit nieuwe restaurant/strandbar. Dit kleine strand ligt nog op het grondgebied Benissa, maar niet ver meer af van Calpe, op de baan langs de kust. De wandelweg van Calpe naar Moraira komt hier voorbij. Prachtig gelegen en voor de wandelaars, zeker doen. Zij hebben coctails, tapas en enkele kleine gerechten. 

Echt vriendelijk zijn ze hier niet! Zeker als het open terras vol zit. Wil je daar een tafel reserveren, zal je dat toch wat op voorhand moeten doen. ​​​​​​​Alle dagen open van 11u tot 18:30 u. In de zomer zijn ze open tot 22:30, kijk op hun Facebook. Tel: +34 965 74 78 47

Restaurante Puerto Blanco Calp
Restaurante Puerto Blanco

Restaurante Puerto Blanco - Calpe


Dit is één van de betere restaurants in Calpe, gelegen naast de kleine haven bij La Canuta. Neem richting Calpe Sur als je van Benissa komt is dat de 2de ingang voor Calpe en aan het eerste rondpunt gaat u naar rechts, dan terug de eerste rechts, dan de eerste links en volg de weg naar beneden voor 1 km tot de scherpe bocht bij de haven. Eigenlijk altijd de wegwijzers volgen naar het haventje “Puerto Blanco”.Het is wel even zoeken, maar de moeite waard.
Duurdere prijsklasse. Maandag gesloten.
Zeker reserveren! Tel. 96.583.09.77 en   639.686.439 
​​​​​​​Het is wel al enkele jaren geleden dat we hier waren.   
​Adres: Urb La Canuta Baja, 35b  Calpe       
 Hun website: http://puertoblanco.eu/main/nl/startpagina/
Van dezelfde eigenaars als Restaurante Kanaia in het centrum van Calpe.
​​​​​​​
image-placeholder.png
Casa Mola Mola

Casa Mola Mola - Calpe


Een aanrader van onze dochter. We zijn er ondertussen ook zelf geweest, maar dat is al weer enkele jaren geleden. Het was heel lekker, maar misschien toch wat duur in vergelijking met andere gelijkaardige restaurants.
Kijk eens op Facebook en Tripadvisor.
Ik zie dat ze nu ook een Tapa menu hebben om samen te delen! We gaan er zeker binnenkort nog eens naartoe, en onze verwachtingen zijn hoog.
Op Facebook kan je perfect volgen waarmee ze bezig zijn. Ook hun menu's vind je daar, toch wel handig om eens te kijken wat ze zoal serveren.
Aziatisch getinte keuken.

Ondertussen zijn de meningen wel verdeeld, dus als je er gaat eten, mag je me zeker mailen met je bevindingen!

In de oude stad, Calle Paternina, 6 Calpe -
Tel: +34/ 628 05 71 38 Open vanaf 19:00u. Zondag gesloten. Juli en augustus alle dagen open.

image-338076-Castell_d_Ines_collage-6512b.jpg
Castell d' Inés

Castell d'Inés  - Castell de Castells


Ondanks dat we zeer kritisch zijn geworden wat betreft restaurants, is dit veruit het beste restaurantje in deze streek!! Zeker een Michelinster waard, alhoewel ik denk dat ze die niet ambiëren, want zij komen uit het drukke Valencia om hier rustiger te werken, zonder stress...

Enkel op reservatie. Je kan gemakkelijk een messenger bericht zetten op hun Facebook in het Spaans of Engels.

Hun vaste menu (geen keuzemenu) van +- 25 €, heeft 5 à 6 gangen, "para compartir", om te delen. Vanwege de vaste menu kan je dus niet kiezen, maar alles is zó lekker dat het ook niet nodig is. Bij de reservatie vragen ze of iemand van het gezelschap één of andere voedselallergie heeft, dan houden ze daar rekening mee. Kortweg: super, super, super!

Wij gaan steeds 's middags, het is een mooi ritje. Parkeren in het kleine dorpje: zet de dames af voor de deur en zoek dan een plekje :-) , maar met een beetje geluk heb je tijdens de week wel een plaatsje op het pleintje voor de kerk, naast het restaurant.​​​​​​​                                     Facebook en TripAdvisor                                           Adres: Calle Mayor 6 - 03793 Castell de Castells         Tel:+34 670 05 98 11 en +34 965 51 82 94      

image-338085-la_seu_denia-45c48.jpg
Rastaurante La Seu

Restaurant La Seu - Denia

​​​​​​​

In dezelfde straat, de Calle Loreto, 59. Moderne en open inrichting, met open keuken. Ook zeer lekker en zeker aan te bevelen!  

We hopen hier nog dikwijls terug te kunnen komen. Oh ja, ik vergeet ook nog te melden dat de bediening buitengewoon vriendelijk en efficiënt is, echt top!

Bezoek zeker ook hun website: laseu.es

Reserveer op:  966 424 478  Gesloten op zondag avond en de maandag.                                                               Nog andere restaurants van dezelfde groep in Denia: https://elsmagazinos.com/   Deze websites zijn enkel in het Spaans.

image-342134-riu_rau_terras-16790.w640.jpg
Restaurante Riu Rau

Restaurante Riu Rau - Jalón (Xaló)


Als u op de baan Benissa-Calpe rijdt, dat is de N 332, hebt u even buiten Benissa een afslag naar rechts voor Xaló, Alcalalí enz. U rijdt door het dorp van Xaló, tot aan de bodega’s, naast de parking en het toerismebureau,  aan uw rechterkant moet u over een verharde bedding in de rivier rijden. Indien u de "rastro" (brocantemarkt) kent die er 's zaterdags gehouden wordt, bent u op 100 m van het restaurant. Verzorgde regionale Spaanse keuken met wijn van Xaló, niet al te duur, en met een groot zomerterras, rustig gelegen. Zeker eens proberen, het is echt de (kleine) moeite waard! Adres: Camí Riu Rau, 3, 03727 Xaló    Tel. 96.648.05.06          Facebook

image-342135-16228-bistro-selene-9bf31.jpg
Bistro Selene

Restaurante Bistro Selene - Jalón (Xaló)


Juist voor de rotonde als u Xaló  binnen rijdt, een opvallend rood geschilderd restaurant. Belgen hebben deze zaak overgenomen en de naam veranderd in Bistro Selene. Een menu voor 16 €, ook s ’avonds! Lekker en zeer mooi gepresenteerd. Wij waren hier op een winteravond, dus moesten we binnen zitten, maar ze hebben ook een mooi overdekt terras voor s’ zomers. Vermits het niet zo groot is, zeker reserveren. Open van 13:00 - 15:30, 19:00 - 22:00. Zondag avond en ganse maandag gesloten. Toch even nakijken op hun Facebook pagina!   Partida Cutes, 17, 03727 Jalón                       Tel: +34 602 60 07 51   Facebook

image-342138-El_Karmelet_-d3d94.w640.jpg
El Karmelet

Restaurante El Karmelet - Jalón (Xaló)


Nieuw restaurant in Xaló sinds 2019.
Midden in het dorp, niet ver van Del Hierro, opende dit restaurant zijn deuren in begin 2019.
Ze hebben hier verschillende menu's en tapas.
Het is er gezellig zitten, de plaatselijke bevolking wipt er regelmatig binnen om iets te drinken aan de toog, of iets te eten.
We waren hier al enkele keren 's middags, en ook tijdens een Flamenco optreden, geen dans, maar enkel de prachtige liederen gebracht door Maria en haar begeleiding.
Als je een goed stuk rood vlees wil eten ben je hier ook aan het goede adres. Kijk op hun pagina's om de openingsuren en het juiste adres te weten. Op Facebook zetten ze ook hun evenementen, zoals de Flamenco. Tel. +340966 36 96 19

image-224873-20180223_191910kl.w640.jpg
Restaurant Maxim - Moraira

Maxim - MorairaMet een bevriend koppel uit Moraira zijn we hier op een avond gaan eten. Zij waren er zelf ook nog niet geweest, maar vonden het een goed idee om het, samen met ons, eens te proberen. Hun menu betaal je nu 24,95 €. Er is wel een halve fles lekkere wijn per persoon inbegrepen.  Van bij het aperitief tot en met het dessert was alles héél verzorgd en lekker.

Voor degenen die maar een hele kleine honger hebben: men kan er niet eten van de kaart, er is enkel een keuzemenu, maar met voldoende keuze, vind ik. De eigenaars zijn jonge mensen uit het Brusselse. Enkel open vanaf 19 u. Kijk op Facebook voor hun gegevens en ligging. En op Tripadvisor voor meer foto's. Reserveren op +34 965 74 81 93​​​​​​​

image-274603-Vista_Ifach.jpg
Restaurante Vista Ifach - Moraira

Vista Ifach - Moraira


Over de visafslag van Moraira, op de hoek. Naast het vroegere Lloc del Poble. Mooi zicht op zee en de visafslag vanaf het terras. Je kan ook boven zitten.

Het pand werd totaal gerenoveerd. We waren er op een middag om uitgebreid tapas te eten, en het was zeer geslaagd!

Telefonisch reserveren zou ik voortaan zeker doen, of anders vroeg gaan. Hun Tripadvisor , hun Facebook

Alle dagen van 10:30 tot 23:30.

Castillo 11, Moraira, Spanje  +34 966 49 24 94

image-344310-Brou_kl-e4da3.jpg
Restaurante Brou

Restaurante Brou - Pedreguer


We hadden dit restaurant gezien op een "Met 4 in Bed" en zijn er nu uiteindelijk ook naartoe geweest. Daar hebben we geen spijt van, want het is een echt pareltje. Met een goede kok, heel professioneel en vriendelijk personeel, kan er niets mis gaan! Neem hier verschillende gerechten om te delen met elkaar, de ober legt wel even uit wat het allemaal is. Doen!! Zeker reserveren zou ik zeggen.